Kategorier
Blogg

Starte nettbutikk billig

Bak meg har jeg selv to tidligere nettbutikker som hver omsatte ganske store summer når disse var aktive. Begge disse drev jeg som sidehobbyer ved siden av min vanlige jobb og jeg investerte ikke mye penger i oppstarten.

Det er fullt mulig å starte en nettbutikk billig fremdeles. Først og fremst bør man vurdere en wordpress løsning med nettbutikk løsning. Dette er ofte det rimeligste valget og gir deg samtidig full kontroll over domene og butikk, i motsetning til f.eks en shopify løsning.

Man kan starte smått ved at man legger ut produkter og opplyser om leveringstid. Når noen bestiller kan du legge ut for å kjøpe inn produktene og selge varen med et overskudd. På den måten kan du over tid begynne å bygge opp kapital slik at du kan kjøpe inn de mest populære varene på lager og øke salget.

Spesielt hvis man har en litt anstrengt økonomi selv burde man ikke satse alt for mye i starten. Å starte en nettbutikk kan være dyrt hvis man prøver å vokse for fort. Da kan det være lurt å sette opp et personlig budsjett og se hvor mye man har råd til å sette av hver måned.

Etterhvert som prosjektet øker i omfang anbefaler jeg personlig at man starter opp et AS og følger de retningslinjene og lovene som gjelder et aksjeselskap. På den måten sikrer du deg personlig hvis noe skulle skje med nettbutikken og du blir slått personlig konkurs. En personlig konkurs er ikke noe å spøke med, heldigvis finnes det muligheter for å refinansiere med betalingsanmerkning og inkasso saker via et såkalt ryddelån i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *