Kategorier
Blogg

Ha en god økonomi før du starter bedrift

Å ha en sunn privatøkonomi er viktig når man skal starte opp sin egen bedrift, eller kanskje en nettbutikk. Mange velger å starte en nettbutikk ved siden av sin faste jobb. På den måten har man mindre risiko for at privatøkonomien tar ett slag mens man venter på at omsetningen fra nettbutikken eller bedriften sin bygger seg opp.

Å beholde jobben man har vil i de fleste tilfeller være anbefalt, man kan også refinansiere gjeld og på den måten få en mer tilrettelagt avdragsordning som samtidig sparer deg for mange renter i året. Denne besparelsen kan du bruke på å bygge opp bedriften din på en sunn måte.

Det vil alltid være noen oppstartskostnader ved å starte en bedrift eller nettbutikk. Men ved å benytte WordPress og en rimelig hosting løsning, kan du minimere kostnadene tilknyttet oppstarten. Noen velger å ta et forbrukslån eller bruke et kredittkort for å ha tilgang på kreditt helt i starten slik at man kan starte opp ett AS.

For å starte et AS trenger man 30.000 kroner, og en AS løsning anbefales sterkt fremfor et enkeltpersonforetak hvor man selv kan sitte igjen med ansvar for all gjeld og regninger bedriften måtte oppta.

Desverre er det mange som havner i en slik gjeldsfelle etter feilslått forsøk på å starte en bedrift eller nettbutikk. Mange havner i dype gjeldsproblemer, med inkasso og betalingsanmerkninger som resultat. Heldigvis kan man fremdeles rydde opp i økonomien ved et ryddelån/omstartslån. Dette er lån man kan få selv om man har betalingsanmerkninger eller pågående inkasso saker fra før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *